Tégy a változásért, tégy a gyűlölet ellen

 Téma: béke, felelősségvállalás, nyugalom, választás

Volt egy csodálatos biológia tanárunk, Zsuzsa néni. Nagyon szerettem őt, nemcsak biológiát tanított, hanem testnevelést is, de mi csak biológián élvezhettük az ő jelenlétét.

Ő egy nagyon nyitott gondolkodású ember volt. Olyan dolgokat mesélt nekünk, amit addig még soha senkitől nem hallottam. Beszélt biológia óra keretében arról, hogy a növényeknek van „lelke” és meghálálják a gondoskodást, sokkal szebbek lesznek, ha beszélünk hozzájuk, ha törődünk velük, de ez van az állatokkal is. (Én ezt kipróbáltam és nagyon is működött, de ez egy másik történet). Nagyon szerettem a biológiát, jó is voltam benne, meg a tanár is jó volt, tehát szuper volt arra az órára járni, megvolt az összhang.

Ő annak idején nagyon nyitott gondolkodású lévén csatlakozott egy mozgalomhoz, aminek az volt a neve, hogy Tégy a gyűlölet ellen. Én ekkor 13-14 éves voltam. Megkérdezte az osztályban, hogy ki szeretne vele aláírásokat gyűjteni a Vörösmarty  téren a Tégy a gyűlölet ellen mellett. Mi is volt ez a mozgalom.?!

” Tégy a gyűlölet ellen önálló civilmozgalom volt, amelyet Hegedűs Zsuzsa, az emigráció után Párizsból hazatért szociológus, 1992-ben kezdeményezett és alapított. A mozgalom részben átfedte a Demokratikus Charta támogatóinak táborát, de annál szélesebb körben mozgósított.
A civilmozgalom két nagy fővárosi demonstrációt és koncertet, és több vidéki rendezvény-sorozatot szervezett „az eluralkodó megosztás, a mesterségesen gerjesztett, ostoba +népies-urbánus+ellentétek és az erősödő rasszizmus ellen” – áll a közleményben.”

Maga ez a mozgalom lehet, hogy másról is szólt, de arról én nem kaptam tájékoztatást.

Én mikor mondta a tanárnő, hogy miről szól, hogy egy jobb és szebb, rasszizmus elleni világ megteremtéséhez keresünk hasonló gondolkodású támogatókat, embereket, akiket egy csoportban lehet tömöríteni, akkor egyértelmű volt, hogy IGEN-t mondtam, hogy én megyek és gyűjtöm az aláírásokat kamaszként. Kaptam egy pólót is, meg aláíró tömböt,  és gyűjtöttem a neveket, telefonszámokat, címeket. És nagyon jó érzés volt, ahogy teszek valamit azért a világért, ami mindig is a képzeletemben élt, ahol nincs bántás, ahol szeretet van (mindig is bennem élet egy kép arról, hogy mindig van több abban, ami éppen aktuális, és az nem rosszabb, hanem jobb). Nagyon nemes dolognak gondoltam mindezt. Szociálisan már akkor is érzékenyebb kislány voltam, mint a társaim, ha jött új osztálytárs, és még senki nem ment oda hozzá, akkor én rögtön odamentem és megkérdeztem a nevét, honnan jött, mit szeret, mikor költöztek ide, szerettem azt, ha senki nincs körön kívül, hanem mindenki körön belülre tartozik. (Lehet, hogy néha ez balul sült el, erre is van példa, de mindig a jó szándék vezetett.)

Tehát az lenne a kérdésem kedves olvasó, hogy te a környezetedben mennyit teszel azért, hogy béke legyen és rendben legyenek a dolgok? Mindezt úgy tudod csak megoldani, hogy nem állsz bele a konfrontációba, vagy úgy, hogy beleállsz? Elnyomod magad és közben maximális teret adsz a másiknak, vagy te is képes vagy teret adni magadnak? Számodra az nyitott tény, hallottál arról, hogy ahhoz, hogy ne legyen gyűlölet és béke legyen, lehet, hogy a „konfrontációt” kell vállalnod, ki kell állnod magadért, mert a látszatmegoldás egyszerűen nem tud igazán működni? Egyáltalán, ha kiállsz magadért, az már egy konfrontáció? (Mert, ha így gondolod, akkor most engedd ki ezt az érzést, gondolatot magadból, hogy szabadon tudj kiállni magadért.)

Én nem keresem a konfliktust, de ha van és azt látom, hogy valaki sérül benne, akkor megyek és segítek neki és magamért is kiállok, ha van értelme, mert valamikor nincs egyszerűen…. Mint múltkor a Gellért téren. Azt hallom a várakozó kocsisorból, hogy valaki eszeveszetten üvölt, odanézek, látom, hogy az egyik autós üvölt a másikkal, hogy szálljon ki és majd jól ellátja a baját. Köpködött kifelé a kocsiból. Akit fenyegetett ez az illető semmit sem tett, nem ment bele a veszekedésbe. Amikor az illető, aki kifelé fenyegetőzött és köpködött észrevette, hogy visszafordultam a sétámból és pár lépést teszek felé, és közben őt nézem, azonnal elhallgatott és belelépett a gázba és elviharzott. Nagyon érdekes volt a jelenet, nyilván nem akartam verekedni, csak jelezni akartam felé, hogy ezt a helyzetet más is látja, hallja és tapasztalja és, ha bunyóra kerül a sor, akkor van szemtanú. Nem vagyok egy szuperhős, csak a jelenlétemet szoktam mutatni, nem tudom, hogy ehhez honnan szereztem milyen forrásból a bátorságomat, de örülök, hogy rendelkezem vele és merek lenni, létezni és segíteni, ha szükséges lenne és szükséges.

Tehát, most így nosztalgiázva rájöttem arra, hogy honnan jön nálam ez a tenni tudás a gyűlölet ellen. Már gyerekkoromban is megvolt, sőt ezek szerint egy demonstrációban is belekeveredtem, amiről nem is tudtam, miközben én gyűjtöttem az aláírásokat a szebb és jobb  világért. Hogy egy-egy thetazas során micsoda emlékek nem jönnek fel?! Mert valljuk be, sok-sok emlékünk sztorink van a saját életünkről, de elég sok a feledés homályába kerül, pedig lehet, hogy fontosak.

Ha te úgy érzed, hogy gyűlölnek, kitolnak, harcolnak veled, akkor mondj IGEN-t a pozitív megerősítésekre:

Tudom, milyen érzés kiszállni abból a programból, mintából, hogy gyűlölnek.

Tudom, milyen érzés a bántás nélküli élet.

Tudom, hogy milyen érzés, hogy a Földön is velem van a Teremtő és segít nekem.

Tudom, milyen érzés anélkül élni, hogy elszakított lennék a széptől a jótól, a barátságostól, a békétől.

Tudom, hogy béke van a világomban és azt tapasztalom.

Tudom, hogy rendelkezésemre áll a saját belső békém.

Tudom, hogy akivel kapcsolatba kerülök, annak is rendelkezésére áll a belső békéje és használja azt.

Tudom, hogy akikkel kapcsolatba kerülök, szeretnek, tisztelnek és elfogadnak a legjobb úton-módon és a tiszta szeretet legmagasabb fokán kapcsolódnak velem.

Tudom, hogyan hagyjam a hátam mögött a múltat és nézzek előre, bizakodva és hitben a boldog élet felé.

Tudom, hogyan létezzem a boldog és békés életben.

Köszönöm, megtörtént, megtörtént, megtörtént.

Ha tőlem szeretnéd elsajátítani a Theta Healing technikát akkor itt tudsz jelentkezni, várlak szeretettel:

https://www.ilovetheta.hu/theta-healing-alap-tanfolyam/

Ha Theta Healing konzultációra szeretnél jönni, akkor itt tudsz bejelentkezni (személyes és online módon is vannak lehetőségek)

https://www.ilovetheta.hu/theta-healing-konzultacio-egyeni/

Theta Healing konzultáció Online

https://www.ilovetheta.hu/online-theta-healing-konzultacio/

Kapcsolódó cikkek