Bosszúállás, harag vagy elengedés?

 Téma: elengedés, felelősségvállalás, megbocsátás, Uncategorized

Valakit nagyon szeretnél elengedni, szeretnéd kitenni az életedből, de nagyon megbántott és korábban nagyon szeretted őt, tehát úgy érezed, hogy nem tudod csak úgy elengedni őt az életedből megbocsátással. Gondolatban különböző módon próbálod őt megbüntetni, revansot venni rajta. Lehet, hogy nem csak gondolatban teszed ezt, hanem már fizikálisan is tettél lépéseket, ami manifesztálódik az ő valóságában. Nem tettlegességre gondolok, hanem valami másra, amiről Te azt gondolod, hogy talán érezheti ebből a Te fájdalmadat, azt, ami neked fáj ezzel kapcsolatosan. Vagy nem is biztos, hogy ő erről tudni fog, viszont Te azt hiszed, hogy könnyítesz ezzel magadon. Van egy rossz hírem, ez csak ideig óráig tud működni. De mi lesz később? Amit ma megteszel, annak következménye lesz a jövődben, ha pedig valaki ellen teszel szánt-szándékkal, mert a bosszú vezet, annak is lesz valami következménye. Ha valaki rosszat tesz neked – a te nézőpontodból nézve – és vissza akarod azt neki adni, akkor az bele tud ragasztani a negatív állapotban, sokkal kevésbé tudsz ettől majd megszabadulni, mint tudhatnál. És nézzük a másik oldalt, azt az oldalt, akin bosszút szeretnél állni, ő lehet, hogy nem is értené, hogy neked mi a problémád, te mit szeretnél, nem azért, mert érzéketlen, hanem azért, mert akkor lehet, hogy már önmagáról kellene lemondania érted.

A bosszúállás szó nagyon érdekes.

Bosszú + állás.

Ha tovább szétszedem, akkor a bosszú érzésben való állás, azaz a bosszús érzésbe való ácsorgás, beragadás.

A megbocsátás nem megy mindenkinek könnyen. A megbocsátani nem tudó, vagy nehezen tudó emberek nem akarják/tudják a helyzetben lévő saját felelősségüket felvállalni,  mert talán úgy éreznék, hogy csalódnának magukban, csalódnának abban a képben, amit próbálnak magukkal kapcsolatban megtartani. A másik pedig az, hogy a könnyebb út másra haragudni, mint felelősséget vállalni. Tudom, hogy ez erősen hangzik. DE! Ez nem hiba, amit érzel, nem vagy hibás, ez nem baj, senki ne úgy vegye. Mindenki annyit tud tenni adott élethelyzetében, amennyire aktuálisan képes, se többre, se kevesebbre. A Theta Healinggel nagyon sok ember képes letenni a haragját, de csak azoknak tud könnyen sikerülni, akik hajlandóak és mernek más nézőpontokat kapni az adott helyzetre vonatkozólag.

Hogyan megy könnyebben az elengedés? Úgy, hogy elkezdesz a saját életedért, saját érzéseidért felelősséget vállalni, és nem abban reménykedsz, hogy a jó tündér majd mindent helyetted elintéz. Ha mástól teszed függővé a jóérzésedet, akkor lehet, hogy az a másik nem fogja tudni ezt neked teljesíteni, mert ő csak a saját jóérzéséért tud felelősséget vállalni a Tiédért nem. A Te jóérzésedért csak te tudsz egyes egyedül felelősséget vállalni.  A bosszúállás, az el nem engedés nem a valós jóérzést tudja megadni neked. Lehet, hogy furcsán hangzik, de ameddig a bosszús érzést szeretnéd/tudod magadnál tartani addig ezt a valóságot teremted, azt az érzelmi valóságot, ahol te bosszús vagy és ebből az érzésből tudsz teremteni más dolgokat is, de már csökkentett energiával. Ez elég rosszul hangzik, igaz? Szeretnél nagyot teremteni az életedben, új munkahelyet, boldog párkapcsolatot stb., de nem tudod erre igazán felhasználni az energiáidat, mert annak egy része le van követ a bosszú érzésnél. Ilyenkor érdemes elengedni a bosszú érzést és letölteni a béke, békesség érzést, azt az érzést, hogy tudom milyen érzés bosszú érzés nélkül élni, tudom milyen érzés felelősséget vállalni a saját életemért, jókedvemért, érzéseimért.

Nyilván ásni is kell erre a revansos, bosszús érzésre. Biztos, hogy nagyot csalódtál, valamit elvártál az adott helyzettől, ami nem úgy jött össze és ennek van egy gyökérügye, ahol már ezt Te valószínűleg egyszer elszenvedted. Én megértelek téged, mert úgy érzed, hogy megsebeztek, vagy megsebzett a szeretett személy. Az érte érzett szeretetedet pedig a jó öreg haraggal tudod a legkönnyebben „orovosolni”, hogy ne fájjon annyira a szeretett személy elvesztése. Mi van, ha nem vesztetted el? Mi van, ha most ennek a számodra kedvezőtlen helyzetnek tényleg így kellett megtörténni, hogy fejlődni tudjatok mindketten? Értetek történt, mert mind a ketten benne voltatok? Mi lenne, ha elengednéd a haragodat, a bosszú érzést? Úgy éreznéd, hogy akkor nem állsz ki magadért? Mi van, ha pont ezzel nem állsz ki magadért? Mi van, ha pont ez tart távol magadtól, hogy még inkább megértsd önmagad és fejlődni tudj?

A Theta Healing tanfolyamok során nagyon döbbenetes meglátásokat, megéréseket kapnak a tanfolyami résztvevők a saját életükkel és nézőpontjaikkal kapcsolatban saját maguktól. Ezért tudnak hatalmasat előre lépni, a beragadásokat hátrahagyni, új valóságot teremteni. A tanfolyami résztvevők arcán, hozzáállásán, testtartásán, hangján is lehet látni az oldások, megértések eredményét.

Minden alkalommal tanúja vagyok a csodáknak, azoknak a csodáknak, amiért ők tesznek, ahonnan-ahova eljutnak a tanfolyam során. Csodálatos érzés ezt látni, tapasztalni, ahogy könnyebbé válnak. Köszönöm, hogy ennek részese lehetek, mert nagyszerű ebben az áramlásban lenni közösen, veletek, együtt!

 

 

 

 

 

Korábbi cikkek