Elég a szenvedély a célodhoz?

 Téma: cél, szenvedély, Theta Healing alap tanfolyam, Theta Healing előnyei, tudatalatti

Szeretnéd tudni, hogyan érd el a célodat? Elég a szenvedély a célodhoz, vagy kell még valami más is? Sok ember keresi a siker titkát. A legtöbb ember, szeretné tudni, hogy mitől lesz valakinek lehengerlő a párkapcsolata, mitől lesz önbizalomtól duzzadó, mitől ér el sikereket a munkahelyén, hogyan lesz ő az akit biztosan kiválasztanak egy csoport élére, miből tudja kifizetni a lakását, hogyan vesz plusz házat a Balatonnál, minek hatására gyógyul meg egy gyógyíthatatlan betegségből és még lehetne sorolni. Sokan azt hiszik, hogy ez pusztán a szerencsén múlt, vagy jó családba születtek ezek a személyek, vagy kaptak egy kis hátszelet, amitől beindult az életük. Nos ez nem így van.

Mivel sok embernek beragad az élete és boldogtalanná válik, előbb utóbb valamilyen vallást választ magának, vagy pedig ezoterikus, spirituális irányba fog elmozdulni, hogy rátaláljon ismét a boldogságára. Sokan a boldogságot valamiféle filmben látott helyzethez hasonlítják és soha nem veszik észre azt, hogy amiben vannak az nem is olyan szörnyű, csak nem annyira tökéletes, mint egy tökéletes amerikai film. De ki ígért neked olyat, hogy az életed mindig gondtalan és rózsaszín lesz, hogy már nem kell semmit tenned, mert annyira rendben minden?! Nos ezért nem érdemes állandóan olyan filmeket nézni, aminek semmi köze a valósághoz. Valljuk be, sokan boldogság hajszoló futóversenyen vagyunk. Soha nem állunk meg, soha nem mérlegelünk, csak megyünk előre és szinte elfelejtünk körbenézni, azt sem vesszük észre, ha már valahova eljutottunk, csak azt vesszük észre, hogy még nem ott vagyunk, amire vágyunk. A munkánk és az interjúink során a legtöbb ember arról számol be, hogy azért keres valami megoldást a helyzetére, mert nem tetszik neki az, amiben éppen van – ezzel nincs is semmi probléma, ha nem tetszik, változtass rajta. Elindulnak a megoldást kereső úton és sokan annyira belegabalyodnak a megoldás megtalálásába, hogy egyik segítőtől rohannak a másikhoz és csak azt veszik észre, hogy már egy ház árát ráköltötték a különböző módszerekre. Szenvedélyesen kereste a megoldást ez a személy, aki több segítőtől kért támogatást? Igen! Belenézett a hitrendszereibe útközben, hogy ott van-e akadályozó érzés, gondolat, ami meggátolja a megoldás megtalálásában, vagy megengedésében? Lehet, hogy nem!

Nos ez a különbség a Theta Healing és sok más technika között. Az, hogy választasz magadnak egy célt és rá tudsz nézni, hogy van-e olyan akadályozó tényező, ami abban gátol, hogy elérd. Ez fantasztikus, nem? Kiválasztasz egy célt, úgy érzed, hogy ez az, amit szeretnél – pl: léptessenek elő, vagy meg akarsz gyógyulni egy cisztából, és mielőtt elindulnál az úton megvizsgálod, hogy van-e valami gátló tényező benned, ami eltántorít ezen dolgok megoldásától, eléréstől. Ha van, akkor pedig lecseréled, átalakítod magadban. Ha ez megvan, akkor már mehetsz is, belevetheted magad szenvedélyesen a célod elérésébe  – ennek az egésznek az még a nyeresége, hogy flow-ban fogod érezni magad, úgy fogod érezni, hogy minden sokkal egyszerűbben alakul, mintha mindenki a segítségedre lenne. Mondok egy példát: ha szeretnéd, hogy előléptessenek, de közben rájössz arra, hogy a családodban soha senkit nem léptettek elő, mindenki egy pozícióban töltötte le dolgos éveit  és te attól félsz, hogy ezzel kapcsolatban a családodtól irigységet fogsz tapasztalni, és úgy érzed, ha több pénzed lesz, akkor kirekesztenek – sokszor hallottad otthon, hogy a tehetős emberek milyen rosszak – és ez neked nagyon fáj, akkor biztos, hogy inkább mindent meg fogsz azért tenni, hogy ne léptessenek elő, hogy mindaz, amitől te félsz, amit fájdalmasnak találsz nehogy bekövetkezzen. Tehát hiába szeretnéd, hogy előléptessenek, hiába túlórázol, mégis valamiért mást választanak, mást vesznek észre helyetted, közben persze te úgy érzed, hogy mindent megtettél, és mégis más lesz a befutó. Tehát mi a megoldás? Lecserélni a félelemeidet pozitív érzésekre és megerősödve a túlóráid is meghozzák gyümölcsüket, egészen más embert fognak látni, észrevesznek és előléptetnek. Most ha azt kérdezed, hogy ez tényleg ennyire egyszerű lenne, akkor a válasz az, hogy igen, tényleg ennyire egyszerű, CSAK őszintén magadba kell nézni és fel kell vállalnod félelmeidet, negatív gondolataidat azért, hogy azokat képes legyél lecserélni. Ha azt sem tudod, hogy igazán mit gondolsz az elérendő céllal kapcsolatban tudat alatt, akkor lehet, hogy sok erőfeszítést teszel, beleteszed az összes szenvedélyedet – például túlóra formájában-, ami csak létezik és mégsem jön össze. A szenvedély csak akkor hozza meg a gyümölcsét, ha nincs előtte akadály, ha van előtte akadály, akkor azt neked kell onnan elgörgetni. Szeretnéd tudni, hogyan görgesd el? A válasz egyszerű, tanuld meg a Theta Healing technikát és tudni fogod. Várunk téged is sok szeretettel!

 

 

Kapcsolódó cikkek
tudatalatti befolyásolása