Mi az oka annak, ha valaki nem érzi jól magát az életében?

 Téma: önszeretet, szeretet, tudatalatti

Mi az oka annak, ha valaki nem érzi jól magát az életében? I. rész.
Mindenki más háttérrel érkezik egy Theta Healing konzultációra, ezért nem lehet általánosítani.

Ha valaki párkapcsolati problémával küzd, és kicsi az önbecsülése – ezt ő maga mondja ki – ezért úgy érzi, hogy nem megy az élete és egy beszélgetés során arról számol be, hogy
gyerekkorában otthon nagy volt a ramazuri,
elváltak a szülei,
amit ő csinált mindig rossz volt,
soha nem kapott dicséretet,
magasan tartották neki a lécet, és ez neki sok volt,
az anyukája érzelmileg lezárt volt,
soha nem érezte az édesanyja szeretetét, csak kritikát kapott és mindig összehasonlították,
az apukája nem kereste, elfordult tőle is a válás után és korábban, amikor ott volt velük, akkor is lezártabban, elhatárolóan viselkedett, soha nem volt ideje,
akkor valószínűleg ennek a gyereknek igen komoly elakadást szenvedhetett a szeretet áramlása a családi rendszerben és lehet, hogy ennél a gyereknél a szeretet áramoltatása, áramlása felnőtt korában szintén problémákat okozhat, így párkapcsolati szinten is nehézségei lehetnek.

Mi lehet az oka annak, hogy nála is megjelenthet a szeretet áramoltatásának a problémája önmaga és más irányába is?
Az ok nem más, mint az, hogy viszi tovább a mintát, a programot. Annyit tud teremteni az ember az életében, amire példát látott, amit tanult a környezetére vonatkozóan és önmagáról is. Ami nem jó vagy rossz, hanem annyi amennyi, de éppen elég volt ahhoz, hogy ő is felnőtté váljon és ha szeretne változtatni, akkor tudjon – sokan azt hiszik, hogy az ő nehézségére nincs megoldást, pedig van. A tudattalan feltárása sok megoldás létezik, egyik leghatékonyabb módszer erre a Theta Healing.

Mi az, ami kialakult benne ezek hatására, ami most akadályként ott állhat az élete szeretetteljes áramlásában?
Egyedül vagyok – azaz egyedül érzem magam.
Nem érzem magam biztonságban – azaz bizonytalan vagyok.
A férfi/nő, akit szeretek lezárt, sőt alig tudok vele találkozni, mert olyan elfoglalt.
A férfi/nő, akit szeretek úgy érzem, hogy képtelen szeretni.
A férfi/nő, akit most szeretek csak akkor hív, ha neki kedve van, egyébként teljesen külön vagyunk, én nem hívhatom telefonon csak e-mailt írhatok neki, amire vagy reagál vagy nem.
Eddig csak olyan nővel/férfival találkoztam, akinek nagyon furcsa dolgai voltak, nem is mondanám, hogy tudtunk normális párkapcsolatot élni és az is nagyon rövid volt.
Eddig még nem mertem elmondani annak a férfinek/nőnek, hogy szeretem, mert mi lesz akkor, ha megijed és faképnél hagy.
Folyamatosan félek attól, hogy megcsalnak és elhagynak.
Nincs olyan az életemben, akire számíthatnék.
Már nagyon elfáradtam, belefáradtam ebbe az egészbe.
Amivel foglalkozom, azt senkinek nem merem elmondani, mert biztos, hogy akkor elfordulnak tőlem az emberek.
A legtöbb dologban kegyesen kell hazudnom, hogy mások elfogadjanak.

És eljuthat oda, hogy: „olyan fájdalmas volt a gyerekkorom, hogy legszívesebben kitörölném az életemből”, úgy érzi, hogy ez lenne a legegyszerűbb megoldás. – Tudjuk, amit megtagadunk, vagy kitagadunk az visszakapaszkodik.

Aki ilyen problémákkal küzd annak sok olyan ismerőse, barátja van, akik ezeket az érzéseket/nézeteket tovább erősíthetik benne. Ez azért van, mert, ami bent azt kint, elég közhelyesen hangzik, de tényleg ez az indoka. Azaz, amilyen érzéseim, gondolataim vannak, azokat a dolgokat tudom csak megteremteni/bevonzani az életemben, tehát olyan, hogy valami csak úgy véletlenül történik nem létezik. Olyan, hogy a körülmények áldozata vagyok nem létezik – csak szeretnénk, hogy létezzen, pedig az lenne csak a nehézség – mert a körülményeinket is mi magunk teremjük és egyszerűbb rajta változtatni, mint hinnénk. Tehát a megoldást mindig befelé, mindig magunkban érdemes keresni.

A Theta Healing csodálatos módszerének segítségével, rá lehet látni, hogy egy-egy hitrendszer hova köt be minket, eddig mivel szolgálta az életünket, hogy még nem tudtunk rajta változtatni. Majd ezen hitek, érzelmi minták elengedésével és átalakításával teljesen más életet tudunk magunknak teremteni, amiben kényelmesebben, boldogabban, elégedettebben és szeretetteljesen élhetjük az életünket.
Ha valaki úgy érzi, nincs lehetősége eljönni Theta Healing konzultációra, vagy megtanulni magát a Theta Healing technikát, akkor van egy nagyon egyszerű dolog, amit mindenki kipróbálhat az életében.

TIPP! Menj olyan helyre, ami nem a szokásos helyed, ismerkedj olyan emberekkel, akik nem azok a típusok, akiket eddig megszoktál magad körül, hallgass olyan előadásokat, amire eddig soha nem kattintottál a youtube-on. Úgy menj oda, úgy ismerkedj velük, hogy meghallgatod őket, és átgondolod, amit ők gondolnak a világról, ahogy ők működnek a mindennapjaik során. Nagyon sok új és hasznos dologra tehetünk szert egy-egy új kapcsolódással. Sok Theta Healing tanfolyam során hallottuk a résztvevőktől, hogy „ők nem is gondolták, hogy ennek a dolognak ilyen vagy olyan megoldása is lehet, valahogy nekik ez eszükbe sem jutott. Nagyon jó érzés ezekről is tudni, mert most már látják, értik, hogy ezt így is lehet csinálni, vagy nézhetik így is. Így már sokkal könnyebb lesz.”  Az emberi kapcsolatokban is lehet “informálódni”, lehet tanulni belőlük, mert ezért is vannak. Egymás segítjük az út során, csak néha nem értjük, hogy „ezt mivel érdemeltem ki”. De rá lehet látni, rá szabad jönni és lehet rajta változtatni például a Theta Healing módszerének a segítségével.

Tehát, ha találkozol egy emberrel, aki valamiért nem tud téged szeretni – te így érezd -, akkor vizsgáld meg azt, hogy te mennyire tudod magad szeretni és elfogadni, úgy, ahogy vagy! Vannak olyan dolgok, amit rejtegetsz magaddal kapcsolatban a világ elől és melyek azok? Meddig akarod még ezt így csinálni, azaz mennyi időd van még erre? Ez is egy nagyon hasznos gyakorlat, érdemes elvégezni. Ha megcsinálod, már egy lépést megtettél a megoldás felé, már tudod, hogy min kell dogoznod.  A következő bejegyzésünk az őszinteségről fog szólni.

Kívánjuk, hogy legyen szabadság érzés az éltedben szeretettel ölelve!

Kapcsolódó cikkek