Segítőtől-segítőig, avagy, hogyan rövidítsem le a plusz köröket?

 Téma: önismeret, önszeretet, Theta Healing előnyei, tudatalatti

“Van egy megoldandó feladat az életemben. De, hogy oldjam meg?”

Mindenkinek van valami megoldandó feladat az életében. Ami nem jó vagy rossz, de van, ha tudomást veszünk róla, ha nem.
Általában a megoldandó feladat nem a felszíni megoldandó feladat konkrét megoldása, mert akkor az “csak” tüneti kezelés lenne és maximum ideig óráig tartana, hanem az alatta lévő ügy, az, ami a felszíni megoldandó feladatot kiváltotta az életünkben. Tehát mindig az alatta lévő – mondhatjuk azt, hogy a tudatalattinkban lévő nézőpont, érzés, program, minta, bárhogy hívhatjuk – az, amin érdemes dolgozni, akár Theta Healing technikával is.
Sokan, akik érzik, hogy van egy nagyon-nagy feladat az életükben eljutnak ilyen-olyan foglalkozásokra, sok-sok pénzt fektetnek egy bizonyos felszíni feladat megoldására, járnak tanfolyamokra, előadásokra, mennek segítő emberekhez, éveket áldoznak bele és egyszer csak jön az áttörés, majd maguk mögött hagyva új életet kezdenek, és vannak azok, aki úgy gondolják, hogy még nem jött az áttörés, de nem adják fel és tovább járnak – de lehet, hogy elfelejtik átvizsgálni, hogy most éppen már hol járnak. Akik elégedetlenkednek ők is haladnak, csak a saját tempójukban, úgy, haladnak, ahogy befogadható a lelküknek, ami viszont lehet, hogy az elme számára nem elegendő. Tehát ezt érdemes nyakon csípni és esetleg a türelmetlenség témakörére is ásni, ránézni ilyen-olyan segítő technikákkal és az önértékelés témakörére is, mert ha értékeljük magunkat, akkor a fejlődésünk minden egyes milliméterének is nagyon tudunk örülni. Ha nem értékeljük saját magunkat, akkor kritikusan vizsgáljuk magukat és elégedetlenek leszünk.

ÖNISMERETI TIPP, gondolkozz el ezeken: Te mennyire vagy kritikus másokkal? És magaddal? Mennyire vagy maximalista? Mennyire szereted, ha nálad van az irányítás? Hogy érzed magad, ha úgy érzed, hogy a dolgokat nem tudod rögtön megoldani? Hogy érzed magad, ha valamiért az irányítás kicsúszik a kezeid közül?

Sokan, akik türelmetlenek, és azonnal akarnak megoldást, és szinte meg sem várják azt, hogy egy-egy segítő foglalkozás kifejtse hatását, már rohannak is a következő segítőhöz. Miért lehet ez? Több embernél megfigyelhető az, hogy a valós életében teljesen más embernek kell kiadnia magát – ő legalábbis úgy érzi – mint, amilyen ő maga lenne, és az egyetlen hely, ahol valóban önmaga lehet – ha megengedi magának – az egy segítő foglalkozás. Ott tudja levenni a mindennapos álarcokat, és képes lazítani, pihenni önmaga valójában. Mi már nagyon sok ilyen emberrel dolgozunk. Akik ezt felismerik és erre dolgoznak, azok nagy lépést tesznek előre, de ha csak tüneti megoldást kapnak, akkor tovább fognak járni segítő foglalkozásra.
Mégis miért lehet az, ha valaki „csak” a felszínig engedi be magát a saját lelkében? Ennek több oka is lehet. Az első, hogy annyira fájdalmas a sztorija, hogy neki még “puhulnia” kell, többször fog elmenni segítőkhöz és egyszer csak lentebb engedi magát és ezáltal a segítő is tovább tud haladni. A második, akik látszólag a probléma megoldása miatt jönnek. DE igazándiból számukra egy-egy foglalkozás az oázist jelenti, ahol, kipihenhetik magukat, ha egy rövid időre is. Ezek az emberek, akik nem mernek pihenni, megnyílni, őszinték lenni a saját mindennapi életükben ők a segítő foglalkozásokat szinte csak erre az egyre tudják használni. Minél inkább több a trükközésük, az elkendőzésük a saját életükkel kapcsolatban, annál többször fog előfordulni, hogy szükségük lesz az oázisra, ezért az oázisba járás egyre gyakoribbá válik részükről. Egyre többször futnak egyik segítő helyről a másikra valamilyen problémával, ami talán meg is oldódik, de mégsem akarnak cselekedni – ezt így is lehet felismerni. Ilyen esetben az lenne az első ásás téma, akár családállítási téma, kineziológiai téma stb, hogy “nem merek önmagam lenni”, “nem merem megmutatni, azt aki vagyok”, “nem merem felvállalni magam”. Ha visszakanyarodunk, akkor tényleg érthető, hogy olyan dolgokról beszélnek, hogy “már nincs időm”, “most már teljesen elegem van”, mert a maszk nélküli énjük, már nagyon feszült és már szeretne előjönni a függöny mögül, hogy végre szabad lehessen. Szeretné magát megmutatni és cselekedni. Aki nem önmaga, az nem is tud úgy cselekedni, ahogy valóban szeretne.

ÖNISMERETI TIPP
Önmagunknak feltehető kérdés, ha úgy érezzük, hogy nem lehetünk önmagunk:

Milyen vagyok most? Milyennek „kell” lennem?
Ki és milyen lennék, ha megmutatnám a valódi önmagam?
Mi történne?
Ki és mit szólna?
Ez, hogy érintene engem?
Én mit szólnék ahhoz, hogyan befolyásolna ez engem?
Attól hogy érezném magam?
Hogy érezném magam a valódi önmagammal, ha mernék olyan lenni, amilyen valójában vagyok?
És még azon is érdemes elgondolkodni, hogy kinek a kedvéért vagyok olyan, amilyen és ennek mi az oka, mit akarok ezzel elérni, mit nyerek, kapok, vagy mit úszok meg ezáltal?
Milyen nyeresége van annak, hogy nem vállalom fel magam?

A legtöbben, akik évek óta a maszk alatt élnek, és szinte soha nem lépnek ki ez alól, azoknak akár az idegrendszerükben is problémák léphetnek fel – egyszerűbb esetben stresszel terhelt, kedvezőtlenebb esetben már betegség formájában kimutatható. Az ő való énjük elzárva előbb-utóbb tomboló, türelmetlen hangulatba kerülhet akár kontrollálhatatlanul is. Ő lesz a palackba zárt szellem, akinek a palack egyre kisebb lesz. A tombolás túlélésére több megoldást tudnak ezen emberek eszközölni. Az egyik megoldás, hogy levezetik sporttal. A másik megoldás, hogy levezetik evéssel. A harmadik, hogy valamilyen betegségben lesznek, mert oda fog összpontosulni a felgyülemlett frusztrációs energia, ez lehet, akár egy krónikus gyulladás, vagy egy autoimmun betegség. A negyedik, hogy nem érintkezik az emberekkel, visszavonul, mindenhez túl fáradt és csak pihenni tud – ez érthető, mert nagyon fáradt már az örökös maszkviseléstől.  Az ötödik, hogy állandóan túlhajszolja az életet, folyamatosan lefoglalja az elméjét, nehogy véletlenül is előbukkanjon, ami a mélyben van, ez lehet állandó utazás, állandó programok, állandó munkavégzés. A hatodik ezen dolgok valamilyen kombinációja, és még biztos, hogy lehetne sorolni. Pedig a “nem lehetek önmagam program”, “nem tudom magam megmutatni a világnak”, vagy “nem szabad megmutatnom magam a világnak” program sok emberben ott lakozik. Minden ilyen érzés, hitrendszer más-más történetre vezethető vissza. Arra a történetre viszont érdemes ránézni és leszedni róla azt a nézőpontot, ami eddig minket ott tartott, ami lekötözte a szárnyaló, igazi énünket, aki számára viszont nincs lehetetlen.

Néhányan eljutnak addig, hogy ránéznek a megoldandó feladatra, megtalálják a probléma gyökerét, átprogramozzák magukban, és akkor az új énjük már elvileg tudna cselekedni. És arról számolnak, azzal jönnek vissza, hogy mégsem tudnak. Majd ezek után elkezdik saját magukat ostorozni, vagy esetleg azt a módszert, mert nem segített rögtön és leírják – így szaladnak egy másik megoldáshoz. Ha valaki nem tud az új énjének segítségével még cselekedni, akkor ismét rá kell nézni valamire, mégpedig arra, hogy mi áll a cselekvése útjába, mi van még ez alatt, mi az indoka annak, hogy nem tud cselekedni. A mélyben megbújó történetre ránézni, megérteni, átprogramozni.
Ha valaki megkapja a megértést, azzal kapcsolatban, hogy eddig, mi volt a sztorija, a “nem tudok magam lenni” mögött és elengedte, ha valaki ránézett arra is és feldolgozta, hogy “nem tudok cselekedni” és még mindig maradt a régi helyzet, nem jött az áttörés, akkor még tovább kell ásni!

Sok emberben ott él a mumus, aki folyamatosan azzal fenyegeti őket, hogy valami rossz fog bekövetkezni, ha ezt vagy azt megteszik. Inkább ki sem próbálják, nemhogy egy lépést nem tesznek, de még a lábukat sem merik felemelni. Tehát még mindig van valami. És ásni kell, lehet, hogy ugyan arra a témára, de akkor már egy másik sztorit fogunk látni, ami mögötte van, és lehet, hogy annak a feldolgozásával már valóban jön a megoldás és a cselekvő képesség az életében.
DE azt is megfigyeltük, hogy vannak olyan emberek, akik már tudnának cselekedni, de van egy olyan programjuk, hogy “figyeljetek rám”, „figyelj rám”. Ha valakinek van egy ilyen programja, de valamiért nem derül ki, akkor ő ebben a hitrendszerben fog pörögni és mindig olyan dolgok fognak vele történni, amivel kivívja mások figyelmét. Ezt egy tapasztalt segítő rögtön fel tudja ismerni, hogy a kliense ebben a sztoriban van és érdemes ezzel is foglalkozni. Tehát erre is érdemes ránézni, megérteni, hogy mások figyelme nélkül is ő teljes életet tud élni, mert gondoljunk bele, ha most hirtelen ott lennénk egyedül egy lakatlan szigeten, akkor mi történne? Ebbe most mindenki érezzen bele, mi történne, hogyan éreznéd magad egy lakatlan szigeten? Ha valaki pánikba esik, akkor érdemes ránézni, hogy ezzel mi a baja. Igazándiból ugyanis azt nem mondtam, hogy ez örökké fog tartani, és azt sem, hogy 1 hét múlva nem fog érkezni valaki más is, vagy ő most csak 1 órát fog ott tartózkodni, vagy azt sem mondtam, hogy jön majd egy hajó, észreveszi és elviszi. Semmit nem mondtam. Mégis mindenki fejében rögtön megjelent a sztori, hogy mi lesz! Mi volt ez a sztori, mi volt az érzés neked?
Tehát, aki mások figyelme nélkül nem tud élni, vagy nagyon fontos neki mások figyelme, az ásás során tud majd biztonságos keretek között ránézni arra, hogy mi van emögött és szabaddá válni, ha akar.

A Theta Healing annyira csodálatos, hogy mindenkinek csak ajánlani tudjuk az elsajátítását szinte életkortól függetlenül, még 8-9 éves gyerekek is képesek thetazni, ha akarnak önmagukkal foglalkozni. Minden nappal jönnek újabb és újabb felismerések, és megértések. Nincs még egy ilyen módszer, ami ennyit tud segíteni. Önmunkát tudsz vele végezni és ezzel te magadnak tudsz segíteni. Adj egy esélyt annak, hogy te is képes legyél sokkal hatékonyabban és könnyedebben segíteni magadon, azaz élni a felszabadult életedet.
Minden segítő ember örül annak, ha tud neked segíteni. De tapasztalatól tudjuk, hogy amikor magunknak segítünk, azaz saját magunkat szabadítjuk ki a palackból, azzal annyi erőt kapunk, hogy az képes a következő nehézségen is továbblendíteni.

Bátorság, kalandra fel!

Ha érdekel a Theta Healing módszerének az elsajátítása, akkor itt tudsz jelentkezni a kezdő tanfolyamra:

Theta Healing alap tanfolyam

Kapcsolódó cikkek