Hogy működik a Theta Healing?

 Téma: Theta Healing előnyei

Mi a ThetaHealing?

A ThetaHealing olyan spirituális technika, mely lehetővé teszi számunkra, hogy töröljük vagy kicseréljük egy-egy korlátozó hitünket, érzelmeinket, melyeket a testünk és elménk eltárolt.

Ezek a hitek tulajdonképpen tudatalatti programok, melyek befolyásolják a viselkedésünket, hatással vannak arra, hogyan reagálunk bizonyos helyzetekre, hogyan kezeljük a helyzeteket, mit érzünk, mit gondolunk egy dologgal vagy személlyel kapcsolatban. Végső soron átszövik az életünk minden területét.

A folyamat során a blokk okát célozzuk meg, ezt térképezzük föl, így megismerve és tudatosítva azt, hogy mi a működésünk mozgató rugója. A blokk eredete lehet félelem, trauma, érzelmi elfojtás. továbbá lehet például a tudatalatti által régebben elfogadott hit. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy azt gondolta a tudatalatti bizonyos impulzusok alapján, hogy úgy működik a világ, ahogy azt bizonyos helyzetekben egyszer-kétszer megtapasztalta. Azonban még ha helytelen következtetést is vont le, akkor se mérlegel, hogy az jó-e vagy rossz  – azt csak tudatosan látjuk -, ő csupán végrehajtja a programokat.

Amikor kialakul egy blokk, akkor a testben lévő finom energiaáramlásban is zavar keletkezik. A ThetaHealing által beazonosíthatjuk a korlátozásokat, melyeket létrehoztunk és a felsőbb energiához kapcsolódva törölhetjük a negatív hiteket. A technikát az érzelmi kérdések feltárásán keresztül (mint kapcsolati problémák okainak megoldása, vagy önmagunk szabotálásának megszüntetése) a fizikai jobbulásig széles körben alkalmazzák.

ThetaHealing története dióhéjban

A ’90-es években Vianna Stibal dolgozta ki a módszert, aki intuitív gyógyítóként és táplálkozás tanácsadóként tevékenykedett, és meggyógyította magát a nyirokrendszeri rákból. Azóta a technikát mások gyógyítására használja az USA-ban, valamint széles körben oktatja is a módszert szerte a világon. 2002-ben már 35 000 úgynevezett leolvasáson volt túl, mely során a hozzá érkező emberekkel egyesével dolgozva a ThetaHealing intuitív módszerével rátaláltak a problémájuk gyökerére és megváltoztatták azt és az életüket is.

Hogy működik a Theta Healing?

A ThetaHealinget gyakorló személy az agyi tevékenység thetának nevezett szintén cselekszik. A theta állapot egy rendkívül mély ellazulás, relaxálás, mely többnyire álom során alakul ki az agyban és egyben a tudat alatti elmére is utal. A ThetaHealerek úgy tapasztalják, hogy a tudat alatti hitek befolyásolják az egészségi állapotunkat és a viselkedésünket is. A pozitív érzelmek a céljaink felé segítenek, míg a negatívok akadályoznak, blokkolnak A ThetaHealing a tudat alatti elmével dolgozva képessé tesz, hogy eltávolíts és kicserélj negatív érzelmeket, érzéseket pozitívokra. A theta állapot segít elérni a tudatalattit, hogy belépve abba a negatív hitek azonnali átprogramozásával optimális egészséget teremtsünk. A ThetaHealing azon alapul, hogy végső soron minden energia, így az energiát használva megváltoztathatjuk magunkat. Különösen sokszor alkalmazzák a ThetaHealinget a stressz-, trauma vagy depresszió kezelésére, félelmek, fóbiák oldására, kapcsolati vagy családi problémák megoldására.

Mit várjunk a ThetaHealingtől?

Egy általálnos ThetaHealing konzultáció során a a ThetaHealer a kineziólógiából is ismert izomtesztelést használva beazonosítja a korlátozó hitet. Theta állapotban viszont már beazonosítható az a terület, ahol a változtatás szükséges. (ez különbözik attól, amiből kiindultunk) A ThetaHealerrel együttműködve felfedezhető az a negatív hit, mely törlésre kerül, miután arról döntöttünk és engedélyt adtunk a törlésre és az újraprogramozásra ezzel elősegítve a jobbulást.

Korábbi cikkek
Theta Healing