A Theta Healing technikát Vianna Stibal alternatív gyógyító a 90-es években kezdte kifejleszteni öngyógyító munkája során. A theta healingről magyarul a 2012 körül lehetett először olvasni. Valójában a technika lényege már ősidők óta ismert, egyszerű és univerzálisan elérhető, melyet mindenki rövid gyakorlással könnyen sajátíthat. Vianna Stibal a Theta Helinggel az emberek kezébe adta a lehetőséget a Teremtőhöz való kapcsolat gyors megvalósulására és az önmunka hatékony végbemenetelére.

Idősek és fiatalok, különböző háttérrel rendelkező emberek is megtanulhatják a Theta Healing technikát. A “gyógyulás” lehetőségét – a tudatalatti hitrendszerek, minták cseréje által – a mindenhol jelenlévő, tudatos energia, a Teremtő adja, míg a Theta Healer gyakorló a folyamat segítője és annak tanúja. A gyógyulást vagy a probléma megoldását nem lehet elvárni. A Theta Healing a szabad akaratunk engedélyével végbemenő mindenki számára elérhető és megtapasztalható lehetőség. Fizikai problémák megoldásában is segíthet, hiszen ezek legtöbbje lelki eredetű vagyis a hitrendszerünk működésének következménye. Segíthet lecserélni az immunrendszert gyengítő stresszt kiváltó tényezőt, a vitalitást gátló depressziót, az önbizalomhiányt, valaminek a tagadását, az elismerés hajhászást, az elutasítottság érzését vagy annak félreértése. A ThetaHealing során a gyakorló, azaz a Theta Healer tanúja lehet a fizikai testben vagy hitrendszerbeli azonnali változásnak, azaz az oldásnak. A pozitív változás azonnal végbemehet, azonban, ha valaki ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, hogy ez csak hónapok alatt történhet meg – ami szintén egy lecserélésre váró hitrenszer -, akkor eltarthat egy ideig, míg tapasztalja a várt hatást. Előfordulhat, hogy nem történik meg a pozitív változás, akkor az azt jelenti, hogy ő még abban az időszakban nem kész, hogy elengedje a régi mintáit. Vegyük figyelembe, néhányunknak idő kell ahhoz, hogy elengedjük és ne ragaszkodjunk még tudat alatt se az évtizedek alatt elfogadott és magunkévá tett hitrendszerekhez, gondolatokhoz és belső programokhoz. Érdemes a Theta Healinghez nyitott módon közelíteni és folyamatosan használni. A theta agyhullámot használva a Theta Healer képes a Teremtő energiához kapcsolódni és felismerni a korlátozó hitrendszereket és tanúja lesz ezek cseréjének és így a “gyógyulásnak”.

A hitrendszerek, melyek alapján élünk, tudatalatti programok, melyeket a számítógépes programokhoz lehetne hasonlítani. Ezek a programok juttatnak szegénységhez, gazdagsághoz, magányhoz vagy kapcsolatokhoz. A legtöbb hitrendszer, negatív gondolat és program úgy jelentkezik az életünkben nap, mint nap, hogy tudatosak sem vagyunk róla. Tudatalatti működnek és befolyásolnak, hatással vannak ránk. A hitrendszerek többsége életünk korai szakaszában, kb 4 éves korunkig létrejönnek, amikor még tartósan theta állapotban vagyunk. Miközben embrióként, majd kisgyerekként éljük az életünket, ezek a hitrendszerek a tapasztalásaink és megfigyeléseink alapján beépülnek gondolatainkba és a tudatalattinkba. Vannak olyan hitrendszerek is melyek a DNS-ünk részét képezik, melyeket őseink alakítottak ki életük során. Továbbá létezik csoport- vagy kollektív tudatból származó, és társadalomból átvett, elfogadott általános érvényűnek vélt hitrendszerek, programok, amelyek limitálhatják életünket. Minden hitrendszer és program lecserélhető! Nézzünk egy példát, miként fejtik ki hatását az életünkben egy hitrendszer! Ha sikeres, de boldogtalan szülőkkel nevelkedik a gyermek, akkor elkönyvelheti, hogy a siker boldogtalansággal jár. Ennek hatására felnőtt korában két működési módot választhat a szülőktől látott minta alapján. 1. Felnőttként sikeres lesz, mert követi a mintát és miközben dagad a bankszámlája, mégis boldogtalan. 2. Felnőttként, mivel látta a szüleit boldogtalanságukban, ezért ő inkább elutasítja a sikert, azaz a mintát és a boldogságot választja, de időközben rájön arra, hogy mégsem boldog. Miért nem lett végül sikertelnül sem boldog? Mert ő csak arra látott mintát, hogy hogyan lehet sikeresen boldogtalan. Bármit is válasszon, az első vagy a második utat, lehet rajta változtatni, mert az a jó hírünk van, hogy a saját életünk alakítói és irányítói MI magunk vagyunk, még akkor is, ha limitáló programjaink vannak. Nem kell mást tenni, csak lecserélni a korlátozó hitrendszereket, programokat, ha készen állunk rá. Ha valóban igent mondunk a változásra abban az esetben jöhet a sikeres és boldog élet! A ThetaHealing technika működésének bizonyítéka azok a változások, melyeket az életünkben tapasztalhatunk. Amikor megváltozol, a világ és a helyzetetid is másnak fognak tűnni. A theta healingről magyarul számos információ elérhető, a leggyorsabban a kezdő Theta Healing tanfolyamon lehet megszerezni a gyakorlati tapasztalatokat,.

Kérdések és válaszok a Theta Healingről