A szegénység kódját továbbörökíted genetikailag

 Téma: stresszoldás, Theta Healing alaptanfolyam

Az amerikai Northwestern egyetem friss kutatása alapján borulhat az az elképzelés, hogy az emberi gének a test fogantatáskor rögzült, állandósult jellemzőit hordozzák magukban, az egyetem kutatói ugyanis arra jutottak, hogy például a szegénység is nyomot hagy a génekben.

Korábbi kutatásokkal igazolták, hogy a szegénység, vagyis a társadalmi-gazdasági státus meghatározó mértékben befolyásolja az ember egészségét és betegségeit, a társadalmi egyenlőtlenség pedig mindenütt jelenlévő stresszfaktor az emberi populációra. Az alacsony képzettség és jövedelem igazoltan növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség, többféle rákbetegség és a fertőző betegségek kialakulásának kockázatát, illetve, hogy az alacsony társadalmi-gazdasági státus kapcsolatba hozható olyan fiziológiai folyamatokkal, amelyek hozzájárulnak a betegségek, például krónikus gyulladások, inzulin-rezisztencia és a kortizol diszreguláció kialakulásához – olvasható a ScienceDaily tudományos-ismeretterjesztő portálon.

Az MTI összefoglalója szerint az amerikai kutatók most viszont arra is bizonyítékot találtak, hogy a szegénység beágyazódik a genomba, felfedezték ugyanis, hogy az alacsony társadalmi-gazdasági státus összefüggésben áll a DNS-metilációval – a DNS kémiai módosulásával – több mint 1500 génben, több mint 2500 helyen. Vagyis a szegénység az örökítőanyag génjeinek mintegy tíz százalékában nyomot hagy.

Thomas McDade, a tanulmány vezető szerzője szerint ez két okból is fontos felismerés.

Egyrészt régóta tudjuk, hogy a társadalmi-gazdasági státus az egészség fontos meghatározója, de nem ismertek azok az alapmechanizmusok, amelyek segítségével testünk „emlékszik” a szegénység élményére – mondta McDade, az Északnyugati Egyetem antropológusa. A kutatás szerint a DNS-metiláció játszhat ebben fontos szerepet. Másrészt a fejlődés során megtapasztaltak testet öltenek a genomban, szó szerint formálják szerkezetét és funkcióit

– idézi az MTI McDade-et, aki meglepődött azon, hogy ennyire sok a kapcsolat a társadalmi-gazdasági státus és a DNS-metiláció között, ilyen nagyszámú génben. „Ez a mintázat felhívja a figyelmet egy potenciális mechanizmusra, mely által a szegénységnek hosszan tartó hatása lehet fiziológiai rendszerek és folyamatok széles körére” – tette hozzá. (Forrás: index.hu, Nyomot hagy a génekben a szegénység, 2019.04.08. 18:27)

Ez a cikk tegnap jelent meg az Indexen, amit én már régóta tudok, de nagyon örülök neki, hogy ezzel foglalkoznak olyan szakemberek is, akik a génkutatásban járatosak. Én még a génkutatásban nem vagyok járatos, ellenben többféle stresszoldási módszert ismerek, illetve orvosi diplomám sem lesz soha (nem bírom a vért), viszont már természetgyógyász végzettségem van. Tehát, aki járatos a stresszoldási módszerek egyikében, ilyen például a Theta Healing is – azoknak ez a cikk nem mond nagyon nagy újdonságot, viszont a laikus embereknek lehet, hogy ez megdöbbentő tud lenni. A Theta Healing alaptanfolyam során tanulunk arról, hogy genetikailag raktározhatunk olyan hitrendszereket, amelyek gátolják a boldogulásunkat. Ezen hitrendszereket a génjeinkben is tárolhatjuk, ezért ott is kell foglalkozni velük. Nem, nem kell génmódosításra menni. Elég lehet azon (is) dolgozni, hogy bizonyos felmenőinknek korábban stresszt okozó hitrendszereket elengedjünk. Mivel támogató pozitív mintákat kapunk helyettük, így a DNS-ünk is ezáltal változik. Nem az alapján fogod látni a világot, ahogy azt korábban valamelyik ősöd megélte, akár drámai mértékű stressz következtében, hanem úgy, ahogy te azt szeretnéd, az új hitrendszereid alapján. Az ásások (Theta Healing eszköz) során olyan megértéseket kapsz oldás formájában, amik valóban sokkal stresszmentesebb környezetet tudnak biztosítani a korábbi nehézségnek, így a korábbi nehézség már nem nehézség többé, mert más, sokkal könnyedebb viszonyulásból fogod tudni azt megélni. Így a korábbi stressz volt nincs.

Nemcsak a szegénység által fennálló stressz tudja módosítani a DNS-ünket, hanem minden, ami negatív stressz, aminek nagy hatása van ránk legyen az egy nagyon erős pillanatnyi, vagy hosszan fennálló stressz. Ezért is érdemes megtanulni a Theta Healing technikát, mert akkor sokkal könnyebben fogsz tudni saját magadnak segíteni, egy-egy stresszesebb nap után, könnyebben tudod ismét megtalálni a balanszt az életedben. Mivel ez a Theta Healing technika a theta agyfrekvenciát használja, a változás akár azonnal bekövetkezhet és úgymond megtörténik a „csoda”.  Egy a lényeg, a csoda mindig benned van és az vetül ki a valóságodba, ha sok stressz tart fogságban kevés csodát tudsz békés lélekkel realizálni- lehet, hogy csodajó teremtő vagy, de stresszből teremteni nem olyan szuper, mint kiegyensúlyozott érzésből. Tehát érdemes lazítani a szorongató stressz köteléken, mert hosszútávon károkat okoz.

Valószínűleg, ha megkérdezel egy idős embert, aki fitt és még örömteli is, egészséges, hogy mi a titka, a legtöbben arról számolnak be, hogy

1, hagynak időt maguknak regenerálódni,

2, kellemes dolgokra képesek gondolni és

3, kevés stressznek hagynak nyitott ajtót.

Véleményem szerint érdemes elsajátítani mindenkinek az élete során valamilyen stresszoldási módszert, amivel könnyíteni tud a lelkén. Magyarországon ilyen stresszoldási módszereket még nem tanítanak az általános iskolákban, pedig érdemes lenne, így ennek tudására legalább felnőtt korban érdemes szert tenni.

Ha szeretnél könnyedebb életet, úgy, hogy a te kezedben van a stresszoldási módszer, ott, akkor, amikor csak akarod, ne tétovázz, gyere el hozzám egy Theta Healing alaptanfolyamra.  Várlak sok szeretettel! Duzmath Ágnes

Ha tőlem szeretnéd elsajátítani a Theta Healing technikát akkor itt tudsz jelentkezni, várlak szeretettel:

https://www.ilovetheta.hu/theta-healing-alap-tanfolyam/

Ha Theta Healing konzultációra szeretnél jönni, akkor itt tudsz bejelentkezni (személyes és online módon is vannak lehetőségek)

https://www.ilovetheta.hu/theta-healing-konzultacio-egyeni/

Theta Healing konzultáció Online

https://www.ilovetheta.hu/online-theta-healing-konzultacio/

Korábbi cikkek