A cselekvő énemet, hogyan szabadítsam fel?

 Téma: cél, cselekvés, érzelem munka, önbizalom, terv, Theta Healing alaptanfolyam

Vannak bizonyos helyzetek az életünkben, amikor úgy érezzük, hogy megakadtunk, nem tudjuk, hogy merre induljunk, olyan mintha elveszítettük volna a kreatív, cselekvő énünkkel a kapcsolatot.
Ha van olyan ügy, amiben úgy érzed, hogy nem tudod, mi lenne a következő lépés, akkor olvass tovább!

Mi lehet annak az oka, ha nem látjuk az életünk valamely területén a következő lépést?

– csak a “saját” szempontunkból nézzük meg a problémát és beszűkít minket a megoldással kapcsolatos stressz, ami persze nem tudatos,
– annyira azon vagyunk, hogy megoldjuk az adott problémát, már túlságosan rápörögtünk, hogy ott lenne a megoldás az orrunk előtt, de nem látjuk csak idegesebbé váltunk,
– a “mit biztos, hogy nem”-re fókuszálunk, ami eleve kizárja a “mit igen-t”, azaz a megoldást,
– annyira közel van hozzánk a történet, amiben vagyunk, hogy úgy érezzük lebénít,
– belegondolunk az egyes megoldási lehetőségbe, és azon stresszelük, hogy “mi lesz ha” meglépjük. Negatív oldalról látjuk, a félelmeinken keresztül.

Ha nálad is van hasonló csomag, akkor olvass tovább a megoldáshoz.

Megoldások, hogy kilépj ezekből a csomagokból:

– beszéld meg a problémádat és az esetleges megoldásodat olyan emberekkel is, akik nem a családtajaid, nem a barátaid. Sokszor az van, hogy a barátok, rokonok, azt mondják, amit te hallani akarsz. Szeretnek, és nem mernek őszinte kérdéseket feltenni, mert úgy érzik, hogy azzal megbántanak. Beszélgess új emberekkel, vagy kérj segítséget valakitől, akinek más látásmódja is van, mint a környezeted tagjainak.
– mivel kiborít a történet, amiben vagy, így érdemes lenyugodnod, ahhoz, hogy kreatív ölteletek találj és a megoldásért cselekedni tudj. Gondold át, hogy te hogyan tudod magad lenyugtatni, vagy mondhatjuk úgy is, hogy kizökkenteni? Jóga, box, kirándulás, meditáció, görkori, bulizás, tánc, vezetés stb? Ha megvan, akkor szánj arra időt és zökkentsd ki magad a stresszből.
– ne azt mantrázd folyamatosan, hogy “azt a dolgot már biztos, hogy nem és soha többet és különben is”. Hanem azt mantrázd, azt nyomd át a tudatalattidba, hogy mit igen, mit szeretnél, milyen helyzetet, hogyan akarod abban érezni magad. Ez is áthangol téged, a megoldás felé. Hidd el, ha megvan, hogy mit szeretnél, a mit nem szeretnél helyett, akkor a cselevési útvonalat is sokkal könnyebben kitalálod. A mit igen oldalon lévő információkat sokszor el kell képzelned magadban, reggel, este, a buszon, főzés közben, a konditeremben, ágyazás közben, tehát sokszor.
– mivel veled történik az, amiben vagy, így érdemes lehet térben távolabb menni a problémától, utazz el egyedül csak 2 napra, nem kell messzire menned, de változtass „díszletet”. Menj olyan helyre, ami kicsit sem emlékeztet a problémádra, olyan helyre, ami új, ahol még soha nem voltál, új élményekért. És ott kezd el máshogy látni a világot. Ez is tud segíteni a támogató gondolatok felébresztésében.
– a “mi lesz ha” negatív oldal helyett, nézd a “mi lesz ha” pozitív oldalát, azt amit nyersz vele. Ha nem  a félelmeken rágódsz, hanem megengeded magadnak azt is, hogy meglásd a lépésed, célod pozitív oldalát, akkor az is segít. Lásd meg azt, hogy milyen sok minden van a pozitív oldalon, a „mi lesz ha” mögött.

Példa:
Párkapcsolati problémám van már másfél éve nem jutunk ki egy helyzetből – a párom nem akar velem programot csinálni, olyat, amit én is szeretnék, csak azt hajlandó csinálni, ami az ő hobbija.
– Felkeresek egy coachot és átbeszélgetjük a problémámat.
– Elmegyek go-cartozni, mert az kikapcsol, pozitív élményt ad.
– Összeírom, hogy mit szeretnék máshogy ezzel az üggyel kapcsolatban az életemben (a nem szó használata nélkül). Pl: Az én programötleteim is épp olyan fontosak, mint az övé. Elmegyünk moziba, választunk egy olyan filmet, ami nekem és neki is tetszik. Észreveszem, hogy nem szereti a romantikus filmeket, elengedem a ragaszkodásomat ezzel kapcsolatban, így mindketten élvezni tudjuk a filmet. Boldogan jövünk ki a moziból, átbeszéljük a történetet és legközelebb is megyünk. Átgondolom, hogy még milyen programokat szeretek én csinálni leírom, átgondolom, hogy mit szeret ő csinálni, leírom, majd csinálok egy halmazt. Amit csak én szeretek csinálni, azt nem erőltetem rá, és akkor megyek el az ő programjára, ha azt én is tényleg meg tudom tenni. Engedem, hogy a haverjaival menjen ezekre a programokra és én szabadon rendelkezem az akkor fennálló szabadidőmmel. Vannak közös programjaink, élményeink, fejlődik a kapcsolat.
– Elutazom Esztergomba és átruccanok Párkányba is. Szoba kiadóban fogok megszállni és ott teszem tisztába a gondolataimat. Bérelek kerékpárt, hogy aktív legyek, mozgok és lendületbe hozom magam. És közben írom a megoldáshoz szükséges feladataimat.
– Összeírom, az összes pozitív oldalát a “mi lesz ha”-nak.
pl: Pozitív oldalra fókuszálok. „Mi lesz, ha” elmondom és végre kiadom magamból? Végre elmondtam, könnyebb lettem. Könnyebben fogom érezni magam. Megtettem, a tőlem telhetőt az én részemet a beszélgetést illetőleg. Végre nem passzív helyzetből vártam a sült galambot. Tervet készítek azzal kapcsolatban, hogyan lehetne összehangoltabban létezni a kapcsolatunkban. Ezt is majd elmondom neki, hogy ebben a tervben mi áll és megkérdezem tőle, hogy mit szól hozzá. Ez önbizalmat ad nekem, mert tudom, hogy cselekedtem. Ez újabb erőt ad, az új cselekvésre…stb. Szóval meglátom a nyereséget.

És végül nem árt elgondolkodni azon, hogy mikor kezdem a való életben megvalósítani a tervet. Elméletben már szuperül megy és gyakorlatban? Tehát tűzz ki egy dátumot.

Sok sikert, ha valamelyik pont számodra szimpatikus, vagy akár az összes, érdemes őket rangsorolni és úgy végrehajtani, ahogy neked a legmegfelelőbb. Tudod, ha valamivel problémád van, akkor ne kifelé mutogass, hanem állj bele és kezd el magad rendezni az életedet még akkor is, ha ketten vagytok abban a helyzetben. Ha valami neked nem tetszik, azért neked kell tenni, hogy máshogy legyen.

Természetesen van egy nagyon fontos lépés, amit érdemes lenne még ehhez kapcsolni. Az érzelmi munka. Azaz, átgondolni, hogy ez a helyzet, hogy érint téged. Theta Healing technikával ez nagyon egyszerű, mert theta állapotban történik, nem „csak” tudatos szinten. Ha még nem tudod, hogyan végezz érzelmi munkát, akkor gyere és tanuld meg a Theta Healing technikát tőlünk. Várunk Téged is szeretettel a Theta Healing alap tanfolyamon.

Csodás, inspiráló fejlődést kívánunk!

Theta Healing blog. Theta Healing tanfolyamok Budapesten, vagy bárhol az országban, Theta Healing konzultáció.

Theta Healing alap tanfolyam

Kapcsolódó cikkek