Irigykedek, irigyek rám, irigység – nem megy az életem

 Téma: igazság, irigység, ítélkezés, önismeret, tudatalatti

Sok embernek problémája van az irigységgel. Valaki a saját irigység érzésével nem tud mit kezdeni – sokan ezt észre sem veszik, hogy ebben vannak – valaki pedig attól szenved, hogy rá irigyek az emberek. Ez a téma onnan jutott az eszünkbe, hogy egyre több embertől halljuk azt, hogy zavarja, hogy irigyei vannak.

De mi is az az irigység. A wikipedia szerint: “Az irigység másnak örömén érzett fájdalmunk, amivel rokon érzés, ha másnak fájdalmán örömet érzünk.”

Mi lehet annak a hátterében, ha úgy érzem, hogy irigyek rám az emberek és ez engem rosszul érint? Theta Healing ásás folyamat közben mindig az érzések mentén haladunk, abba megyünk bele, hogy érint, ha úgy érzem, hogy irigyek rám az emberek! Erre a kérdésre jön egy válasz, majd azon a válaszon haladunk tovább egyre mélyebbre a gyökér felé. Mi lehet a gyökér érzés, ha valakit rosszul érint a másoktól jövő irigység? Az irigységgel kapcsolatban, biztos, hogy valamilyen félelem jöhet fel bennünk. A gyökér érzés olyasmi lehet – persze bármi más is vonatkozhat rád -, hogy pl: kirekesztenek, megvetnek, kizárnak, elutasítanak, valaki azt is érezheti, hogy nem teheti meg, hogy ilyen boldog legyen, mert ehhez neki nincs joga, vagy akár az is jöhet érzés szinten, hogy ez igazságtalanság, hogy ez neki jár a másiknak nem, ezért neki erről le kell mondania, az is előjöhet, hogy megölik, vagy el kell bujdokolni, el kell rejtenie magát. Nincs egyfajta forgatókönyv, sokféle gyökérérzés lehet.
Sok-sok trauma lehet a saját életünk, boldogságunk felvállalásán, ezért képesek vagyunk akár a másik embertől jövő irigység miatt lemondani ezekről. Azaz leblokkoljuk, vagy részben leblokkoljuk az életünket, nehogy ebből valami “baj” legyen. Valaki azt is érezheti, hogy szinte már baj számára, hogy ő boldog, hogy ő tehetséges, azaz bajban van miatta. Sok ember azért nem hozza ki a képességeiből, talentumaiból, az életéből, a karrierjéből a maximumot, mert úgy érzi, hogy irigykednek rá. Tehát ezzel érdemes valamit kezdeni, ha úgy érezzük, hogy irigyek ránk az emberek és ez minket zavar.
Érdemes az önértékelést erősíteni, a bátorságot, betölteni a saját magam felvállalását, kiszedni a kirekesztettség érzés traumáját, és betölteni a lehetek saját magam programot, úgy ahogy vagyok a képességeimmel, azt is érdemes betölteni, hogy független vagyok mások érzéseitől, és még lehetne sorolni. Sok segítő szakmabeli jár ilyen cipőben, ezért érdemes ezzel mindenképpen dolgozni.

A másik verzió, amikor esetleg magamban ismerem fel, hogy irigykedem. Irigyelem a másik ember sikerét, boldogságát stb. Tehát fáj nekem, ha másnak jobban megy az élete, mint nekem, esetleg még az is előjöhet, hogy megnyugtat, ha másnak is ugyan olyan rossz, mint nekem, és egy kicsit örülök is, hogy neki sem megy jól. Ilyenkor az első gondolata az embernek magával kapcsolatban lehet, hogy az lesz, hogy milyen rossz ember vagyok, hogy így érzek. Ha megítéljük a saját viselkedésünket, gondolkodásunkat azzal biztos, hogy nem tudunk előre haladni. Egyrészt azért nem, mert ítélkezünk. Nem a problémánk megoldásával foglalkozunk, hanem a saját magam megítélésével. Másrészt azért akadunk meg, mert az ítélkezéssel saját magunkat utasítjuk el. Tehát, ha ez jönne fel valakiben, akkor a saját magamat meg kell ítélnem, el kell ítélnem programtól érdemes megszabadulni, ez legyen az első. Arra ásnék először, hogy meg kell ítélnem magam, ha valami “bűnös”, nem helyénvaló dolgot csinálok. Ha az ítélkezés mögött álló érzéscsomagot kiszedjük, utána már képes leszek ránézni akár Theta Healing technika segítségével arra, hogy miért irigykedek, mi az indoka ennek, milyen érzés számomra az, hogy másnak jobban megy, mint nekem. Lehet, hogy az az érzés jön fel erre, hogy ez igazságtalanság, hogy annak jár és neki nem, vagy az is lehet, hogy saját magát értéktelennek, bénának, szerencsétlennek látja, esetleg a Teremtővel kapcsolatban vannak olyan érzései, hogy a Teremtő elfelejtkezett róla, nem foglalkozik vele, vagy nincs vele kapcsolata. Tehát megint a saját értékességéhez szükséges kapcsolódnia, esetleg helyre tenni a kapcsolatát a Teremtővel, hogy lássa, hogy neki is van lehetősége, képes élni ezekkel, hogy van kapcsolata a Teremtővel és ő is tudja, hogyan legyen a sikeres teremtései áramlásában.
Ha mi irigykedve nézzük a másik ember sikerét, mert olyan lekicsinylő nézeteink vannak magunkkal kapcsolatban, akkor, mivel a másik emberre fókuszálunk, meg sem tudjuk látni azt, hogy nekünk milyen nagyszerű lehetőségeink lehetnének. Tehát érdemes ebből kiszállni, hogy a saját teremtő energiánkat a javunkra fordítsuk és ne pedig a hátrányunkra.

Theta Healing blog. Theta Healing tanfolyamok Budapesten, vagy bárhol az országban, Theta Healing konzultáció.

Theta Healing alap tanfolyam

Korábbi cikkek