Mi valójában a feltétel nélküliség?

 Téma: feltétel nélküli szeretet, önismeret, önzetlenség, szeretet, Uncategorized

Az igazi feltétel nélküliség az, amikor úgy teszel valamit, hogy nem vársz érte semmit sem cserébe. Ez elméletben lehet, hogy sok embernek már megy, de a gyakorlatban még várathat magára.

Miért lehet, honnan jöhet, hogy sokan a feltétel nélküliséget valamihez mégis kötik? Természetesen ez is gyerekkorból. Anyutól, aputól, nagyitól egyéb emberektől megtanultuk, hogy akkor kapok valamit, ha teljesítek valamit . Pl: ha megeszed a babfőzeléket, akkor mehetsz játszani, ha ma kedves leszel a testvéreddel és nem bántod, akkor biztos a Jézuska meghozza azt az ajándékot, amit Karácsonyra kérsz, anya most nagyon haragszik rád, mert nem tettél rendet magad után (ezt a gyerek már elutasításnak veszi). Tehát bizonyos dolgokat csak akkor érdemlünk meg, akkor kaphatjuk meg, ha valamit megteszünk érte. Ez innen, ebből a kondicionálásból jön.

Felnőtt korban sokan abban hisznek, hogy ha „jót teszek, akkor jó fog történni.” Azaz adok-kapok. Ha meg „rosszat teszek, akkor rossz fog történni”. Tehát sokan azt csinálják, hogy jót tesznek másokkal – akár erejükön felül is -, és azoktól akiknek ezt megtették visszavárják minimum azt a jót cserébe, ha pedig azok nem teszik meg, vagy teszem azt még „rosszat” is adnak vissza, akkor jön a harag érzése. Tehát, ha én Gizivel jót teszek és az a hitem, hogy ezért cserébe én tőle biztos, hogy minimum ezt a jót fogom visszakapni, de az nem történik meg, akkor csalódottságot érezhetek, ami egészen a haragig is lecsúszhat az érzelmi barométer skálámon.

Múltkor beszélgettem egy lánnyal, aki azt mesélte, hogy ezt és azt a dolgot meg kell tennie, mert vár érte valamit a másik embertől, de ezt a másik ember tudja. A köztük lévő dolog színtiszta business, tehát ez így oké. Ha valami üzlet, akkor abban az esetben le kell fektetni a kereteket. Ha szeretünk valakit, és belekeverjük azt a nőzőpontot, hogy, ha én jót adok neked, akkor cserébe te is jót adjál nekem, akkor az is már üzlet és nem szeretet. Ezen is érdemes elgondolkodni.

Sokan hisznek tudatosan a vonzás törvényében, és mégsem úgy jönnek a dolgok az életükbe, ahogy ők azt tudatosan be akarják vonzani. Hogyan lehet ez?! Úgy, hogy tudatosan tudják, hogy a vonzás törvénye működik mégis van a tudattalanjukban egy olyan program, ami azt kiiktatja, és azon kell pl. thetaban dolgozni. Ez az alatta lévő program minden embernél más és más lehet, ezért erre általánosságot írni nem igazán szerencsés.

Tehát, mi lenne, ha abban hinnénk, hogy bárhogy cselekedhetünk bűntudat érzése nélkül és cserébe nem várunk érte semmit?! Sem jót, sem rosszat! Ez elképzelhető a számodra? Sokaknál ez elképzelhetetlen, mert olyan mélyen belénk égett a jutalmazó-büntető rendszer, így ez a variáció lehet, hogy még a tudatos tudatig sem tud eljutni, azaz egyszerűen nincs.

A feltételnélküliség megtapasztalásához pár letöltés, mondj IGEN-t és megy az energia.

„Tudom, milyen érzés bárhogy cselekedni, anélkül, hogy bármit várnék érte.

Tudom, milyen érzés, hogy minden körülmények között szerethető vagyok.

Tudom, hogyan éljek bűntudat érzés nélkül a cselekedeteimmel és önmagammal kapcsolatban.

Tudom, milyen érzés, bárhogy cselekedni, anélkül, hogy azt érezném, hogy kiesek a pixisből, anélkül, hogy elutasítást kapok érte, anélkül, hogy büntetésben részesülök.

Tudom, hogyan bízzak abban a legmagasabb nézőpontból, hogy minden a lehető legjobb úton-módon alakul az életemben.

Tudom, hogyan szálljak ki abból a hitből, hogy fel kell áldoznom magam.

Tudom, hogyan szabadítsam fel magam az elvárásból, másokat az elvárásaimból, tudom, hogyan éljek elvárás nélkül a szeretetben.

Tudom mi a különbség a legmagasabb nézőpontból az üzlet és a szeretet között.

Tudom, milyen érzés a feltétel nélküliség a szeretetben.

Köszönöm! Megtörtén, megtörtént, megtörtént!”

Gyere és tanulj velünk a Theta Healing világáról, technikáról! Várunk Téged is sok szeretettel!

Theta Healing alap tanfolyam

Theta Healing blog. Theta Healing tanfolyamok Budapesten, vagy bárhol az országban, Theta Healing konzultáció. Egyéni és csoportos tanfolyamok.

Korábbi cikkek