Theta Healing jótékony hatása – a párkapcsolat

 Téma: harmonikus családi kapcsolat, önismeret, önismeret következménye, párkapcsolat, Theta Healing konzultáció

Tanúságos történet, párkapcsolat. A minap – kb 4 héttel ezelőtt – Theta Healing konzultációt folytattam az egyik kliensemmel. Azzal jött, hogy nagyon fél az orvosoktól és ez őt már zavarja. A kliensem fő programjai, amire a konzultáció során rájött és a gyökérügyhöz tartozott, hogy tehetetlen, bizonytalan, és ő kicsi. Ezeket a hitrendszereket cseréltük le a sok más mellett, rálátott arra, hogy gyerekként, amikor nála ezek a programok kialakultak valójában milyen célt szolgáltak, hogy alakult emiatt eddig az élete. Rájött, hogy most már bátran leteheti, mert felnőtt és képes tenni saját maga, a kiszolgáltatott érzés nélkül az életéért. Tehát az ügye megoldódott. Jól érezte magát.
Ennek a kliensemnek ismerem a férjét is. A férj nagyon örült, hogy eljött hozzám a párja és megoldást kapott a problémájára. A nőnek az élete szemmel láthatólag elkezdett megváltozni, a munkahelyén, kapcsolataiban és egyéb területeken is. Nemcsak az orvosokhoz való viszonya változott, hanem sok egyéb nyeresége lett.
Mondta nekem a férj a változásokat látva, hogy „neki is van egy problémája, amin szeretne változtatni, majd jön, de még nem kész rá, sok más egyéb dolga van”. A feleség is elmondta egy hármas beszélgetésünk során, hogy a férje problémája nagyban befolyásolja az ő közös életüket, annak fejlődését, az egyről a kettőre való lépését. Egzisztenciálisan hanyatlásba taszítja őket a férj problémája, hazugságokba is belekeveredik a férje, de ő ezen nem tud helyette változtatni.

Két hétre a közös beszélgetés után csörgött a telefonom. Kétségbeesetten hívott a férj, hogy kitette a felesége, egyik nap az összecsomagolt bőröndjével várta haza az asszony, és az asszony azt mondta, hogy most el kell mennie. A feleségének el kell gondolkodnia a kapcsolatukon, mert a férfi problémáját, ami a közös életüket is veszélyezteti már nem tudja tolerálni, és szeretne ebben dűlőre jutni, gondolkodási időt kér. Meglepő fordulat jött az életükben, mert ez a helyzet nem volt benne az eredeti forgatókönyvben még négy héttel ezelőtt sem. Mi hatására áll be ez a nagy változás? Nos, még ne szaladjunk ennyire előre, mert még nincs vége a történetnek, még nincs itt a csattanó ideje.

A férj eljött hozzám és ránéztünk a problémájára. Rájött arra Theta Healing konzultáció közben, hogy a felesége teljesen jogosan reagált erre a dologra, amit ismét tett – nem ez volt az első eset – csak eddig a nő mindig tűrt. A férj megértette, hogy az a minta, amit eddig vitt kihez kötötte őt és azt az ügyet érdemes elengednie – el is engedte -, mert lehet, ha nem teszi meg rámegy a házassága és az ő anyagi jóléte is, és lecseréltünk nála jó pár hitrendszert. Theta Healing konzultáció után felszabadult lett, vidám, könnyed hangulatban távozott. Tudta, hogy be kell bizonyítani a feleségének, hogy ismét méltó a bizalmára és a nőnek időt kell hagyni – nyomulás nélkül -, hogy ő is helyre tegye a dolgokat magában.

Mi ennek a történetnek a tanúsága? Volt egy nő, aki nyakig benne volt a saját történetében, és feleségül ment egy férfihez, aki folyamatosan reprodukálta neki azt az érzést a cselekedeteivel, amit ő gyerekként átélt és mintaként „hasznosított” felnőtt korában. Állandóan kicsinek, bizonytalannak és tehetetlennek érezte magát és minderre még a kiszolgáltatott érzés is rátett egy lapáttal. A nővel való Theta Healing konzultáció után a feleség felnőtté vált, látta, hogy tud a kiszolgáltatottság érzés nélkül élni és felelősségteljes döntést tud hozni. Ennek mi lett a következménye?  Hozott egy döntést, hogy ezzel, amit a férfi folyamatosan csinál, már nem kíván együtt élni, nem hagyja magát, nem engedi többet a férjének, hogy egzisztenciálisan kitörje a család nyakát. Ennek ő úgy tudott gátat szabni, amit ő meg tudott tenni az ügy érdekében, hogy elküldte a férjét otthonról, elzárta a pénzcsap azon részét, ami az övé, mert úgy látta, hogy ez a helyzet így már tarthatatlan, mert a férje is tud a saját problémájáról, de valamiért nem akar vele foglalkozni. A nő úgy érezte, hogy ez az egyetlen esélye, ha változást akar párkapcsolati szinten. A döntést rábízta a férjére, hogy mit tesz a problémájával.

Ahogy kitette a nő a férfit, a férfi rögtön felhívott telefonon – elindult a megoldás irányába, mert látta, hogy a felesége nagyon eltökélt és „ég a ház”, már nem tudja halogatni a megoldást – hogy eljön hozzám, szeretne ő is leszámolni a viselkedési mintájával, mert eddig is nagyban aláásta ez a párkapcsolatukat, de eddig nem tudta ennyire komolyan venni, mert nem volt ilyen drasztikus fordulat ezzel kapcsolatban az életében. Most, hogy kapott egy komoly megrázkódtatást, észlelte, hogy tényleg komoly az ügy, ennek hatására tudott csak odáig eljutni, hogy ezzel a problémájával foglalkozzon. (Nyilván neki volt egy olyan mintája is, hogy csak akkor tudok változtatni, ha összedől körülöttem a világom, az eddigi életem – ezt a programot is megváltoztattuk nála arra, hogy képes vagyok a problémákat időben észlelni, képes vagyok reagálni rájuk a megoldással, hamarabb, minthogy összedőlne a világom.)

Tehát mi ennek az igazi tanúsága? Az, hogy nem véletlen, hogy azzal vagy, akivel, a sok boldog pillanat mellett felhívjátok egymás figyelmét arra, amin érdemes változtatni az életetekben és ez így van jól. Ha valaki erre sértődéssel reagál, akkor csak a saját felelősségét tolja el magától, pedig érdemes lenne mélyen elgondolkodnia azon, hogy ő valójában mire is reagált. Erre a Theta Healing módszer nagyon alkalmas. Aki megtanulta használni az saját magán tud segíteni ezzel az eszközölni nap, mint nap.

Mi lesz ennek a történetnek a végkimenetele? Még nem tudjuk. Ha minden jól megy és ők ketten is úgy akarják, valószínűleg ismét visszatalálnak egymáshoz, de már más hitrendszerekkel, mert mindketten kiszálltak abból, ami ebben a sztoriban tartotta őket. Én szívből drukkolok nekik, mert egy nagyon szeretetteljes párról van szó, akik egyébként nagyon szeretik egymást.

Néha van úgy, hogy külön kell menni azért, hogy azt a fontos kapcsolatot, amiben vagyunk valóban értékelni tudjuk és változtatni tudjunk érte magunkban. Nyilván ez is egy hitrendszer, hogy szét kell mennem a párommal, hogy értékeljem a párkapcsolatunkat és őt is, tehát ebből is érdemes kiszállni.

Boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatot kívánok mindenkinek!

Update: Találkoztam a férfi kliensemmel, aki arról számolt be, hogy ismét otthon lakik a feleségével, új könyvet nyitottak a kapcsolatuknak a tanúságokkal együtt, nincs több hazugság és leszámolt a múltjának koloncával. Végre boldog és felszabadult.

Ha szeretnéd az életedet a saját kezedbe venni és szeretnél a mintáiddal, hitrendszereiddel szembenézni és átprogramozni őket, akkor gyere hozzánk Theta Healing tanfolyamra, várunk Téged is sok tudással és szeretettel!

Theta Healing blog. Theta Healing egyéni és csoportos tanfolyamok Budapesten, vagy bárhol az országban.
Theta Healing konzultáció.

Theta Healing alap tanfolyam

 

Kapcsolódó cikkek