Theta Healing meditáció…ááá nekem soha nem sikerült eddig meditálni!

 Téma: meditáció, meditálás, nyugalom, Theta Healing alaptanfolyam, Theta Healing meditáció, Uncategorized

Mi az a meditáció?

„Az valami olyasmi, amikor az ember ül és nem gondol semmire. De hogy gondoljak a semmire?”

„Meditáció, amikor az ember leül, becsukja a személt és megnyugszik. Ezzel csak egy a baj, hogy én nem tudok nyugodtan megülni.”

„Á, a meditáció egy nagy sületlenség, ez olyan ezo, spiri emberek baromsága.”

„Csomó meditáción voltam, de mindig beleaudtam….tiszta ciki volt nekem magam és mások előtt, mert volt olyan is, hogy a végén ott ébresztgettek a többiek, szóval már nem próbálkozok vele, ez nem az enyém.”

„Nekem nincs időm ilyen dolgokra, van más is, amit sokkal fontosabb.”

Megkérdeztem az utca emberét és ilyen válaszokat mondtak a meditációval kapcsolatban. Neked mi a sztorid, mi a véleményed a meditációval kapcsolatban? Mert mindenkinek van, legalább annyi, hogy „azt sem tudom mi az”.

Az én sztorim a meditációval  a következő. Annak idején, középiskolában volt egy nagyon szuper történelem tanárunk. Szigorú volt, de volt mire, azt kérte számon, amit leadott, nem többet és nem kevesebbet. Tehát, amit leadott azt várta vissza. Annak ellenére, hogy szigorú volt, mi nagyon szerettük. Nem véletlenül. Mert mindig ráérzett arra, hogy mire van szükségünk. Méghozzá arra, hogy nem vagyunk gépek, akik érzéketlenek, hanem embernek tekintette az osztályban tanuló diákokat. Ez mit jelentett a mi olvasatunkban? Azt, hogy mindig jól rá tudott érezni, hogy mikor van szükségünk lazításra. Vele meditáltam életemben először. Az egész osztály szépen lehajtotta a padjára a fejét történelem óra közben és hallgatta a vezetett meditációt. Azt kell, hogy mondjam zseniális volt, egy hatalmas nagy ajándék. A mi osztályunkban volt pár „rebelisebb” ember is, akik amolyan zabolatlan csikók voltak a közösségünkben, de ők is mindig átadták magukat a nyugalomnak. Mindenki csinálta, soha senkitől nem hallottam olyan megnyilvánulást, hogy ez micsoda baromság és semmi értelme, ohh igen és nem ezo, spiri emberek gyerekei jártak az osztályba. Mindig pont jókor, jó időben volt velünk ez a lehetőség.

Nos, nekem mázlim volt, mert már gyerekként ezt megtapasztalhattam és mertem átadni magam ennek a tapasztalásnak. DE érdekes mód sok-sok év eltelt azzal, hogy nem meditáltam, másfelé vitt az utam. És én is azt hittem, hogy magamtól ezt nem tudom megcsinálni, kell valaki, aki vezeti, de az sem mindegy, hogy ki csinálja. Amikor valaki mesélt arról, hogy meditál, mindig azt gondoltam, hogy én erre képtelen lennék, mert én nagyon mozgékony és impulzív ember vagyok, és azt hittem, hogy ehhez kell egy nagyon speciális személyiség, hogy sikerüljön. Amúgy nem magamtól gondoltam ezt, hanem elhittem ezt a nézőpontot sok-sok hasznos spirituális és ezo embernek. Én ennek alapján nem gondoltam magam meditálós „fajtának”. Aztán tessék, a sok éves másgondolás magamról nem volt igaz, mégis tudok meditálni. Én azt hittem, hogy csak azt tud meditálni, akinek az alapszemélyisége nagyon nyugodt és lassabb, mint én. DE EZ NEM IGAZ, én vagyok rá az élő példa. Az én alapszemélyiségem a mai napig energikus, gyors, pörgős és mégis tudok meditálni, mégis egy másodperc alatt le tudom magam nyugtatni, le tudom magamban lassítani az energiaáramlást, vagy inkább úgy mondom, hogy át tudom azt a meditációba transzformálni. Ezt, ha valaki korábban mondta volna nekem, hogy erre képes vagyok, akkor biztos, hogy nem hittem volna el a bevett nézőpontok alapján. És, ha másnak mondtam volna, hogy simán tudok meditálni, akkor biztos, hogy nem hitte volna ezt el. Egy nagyon fontos dologra jöttem rá, arra, hogy nem kell ahhoz megváltoztatnom a személyiségemet, azt, aki zsigerileg én vagyok, hogy tudjak meditálni. Korábban azt hittem, hogy sokat kell nekem ehhez változnom. Sokan azért nem meditálnak, mert azt hiszik, hogy ahhoz hippinek, vagy gurunak, megvilágosodottnak, „fehérruhásnak”, vegetáriánusnak, környezetvédőnek, szorgalmas meditációt gyakorlónak…stb kell lenni, sok-sok évvel ezelőtt én is ilyen dolgokat hittem erről. Nos, nem kell ilyennek lenned, mert mindenkinek működik a meditálás, aki IGEN-t mond rá.

A Theta Healing meditációval nyugalmat tudsz tapasztalni pár másodperc alatt és nem is kell sokat gyakorolni, mert egyszerűen működik. Először nagyjából 5 perc alatt sikerült egy nyugodt meditatív állapotot elérnem, mondom ezt úgy, hogy én előtte ezt egyedül soha nem gyakoroltam, aztán ez egyre gyorsult. Azaz nagyjából 2 nap után már gyakorlatilag ez 5 másodpercre redukálódott. És már nagyon régóta ez kb 1 másodperc alatt megy. Aki alapvetően egy lassabb, kívülről nyugodtabb típus, nekik is megy, és annak is, aki „elvileg” nem tud megülni egy másodpercre sem. Mindenkit meg lehet tanítani a Theta Healing meditációra, aminek segítségével még problémamegoldást is végezhet. Azaz egyre inkább megvilágosodik, rájön összefüggésekre, és képes lesz kiszállni szokásos sémákból, mintákból, játszmákból, mert már más lesz fontos és más lesz az érzelmi minta hozzá.

Mondj IGEN-t és megy a megerősítés:

Tudom, milyen érzés meditálni.

Tudom, hogy lehetséges, biztonságos és szabad meditálni.

Tudom, hogyan kapcsolódjak a meditációhoz és önmagamhoz.

Tudom, hogy milyen érzés, hogy az én személyiségem is alkalmas a meditációra.

Tudom, hogy milyen érzés a nyugalom.

Tudom, milyen érzés félelem érzés nélkül megnyugodni.

Tudom, milyen érzés anélkül élni, hogy a nyugalom egyenlő a halállal.

Tudom, milyen érzés, hogy biztonságos megnyugodnom, lenyugodnom.

Ha lehetne biztos, hogy bevenném az alaptantervbe, mert ezzel sokkal könnyebbé válna a gyerekek iskolai létezése. Ha igazán szeretnél segíteni a gyerekednek, akkor tanítsd meg meditálni. A gyerekek nagyon fogékonyak rá, és nekik még sokkal kevesebb a korlátozó nézőpontjuk a meditációval kapcsolatban, mint a felnőtteknek.

Meditáció, Theta Healing meditáció…..hurrá! Tudok meditálni! 🙂

Gyere és tanuld meg, hogyan! Jelentkezz honlapunkon keresztül.

Theta Healing alap tanfolyam

 

 

Kapcsolódó cikkek