Tudtad, hogy a hivatalos Theta Healing alap tanfolyam 3 napos? Húzzuk el együtt a függönyt!

 Téma: igazság, Theta Healing alap tanfolyam

Sokan érdeklődnek nálunk azután, hogy a Theta Healing alap tanfolyam hány napos valójában, mert vannak olyan Theta Healing tanárok, akik 2 naposnak hirdetik és olyanok is, akik három naposnak, de igazából csak két napot tartanak, mert az első napon csak bemutatkoznak a résztvevők, és vannak, akiknél 3 tanulási napos a tanfolyam. Olyan kérdéssel is fordultak már hozzánk, hogyha két napos lenne nálunk is a tanfolyam, akkor minket választanának és nem ajánlanánk-e számára egy ilyen alternatívát. Ez az érdeklődő nálunk zárt kapukat talált, mert mi ragaszkodunk a három naphoz. Mivel elég félrevezető lehet az érdeklődőknek a napok száma/alap tanfolyam, így jogos a kérdés és a felvetés, hogy hány napos hivatalosan a Theta Healing alap tanfolyam.

Mikor mi elvégeztük a konzulensi Theta Healing alap tanfolyamot, akkor még senki nem hirdette 2 naposnak a Theta Healing alap tanfolyamot, így számunkra nem volt kérdés, hogy hány napos egy ilyen tanfolyam. Azóta elteltek évek, változott a világ és a nézőpont is, mármint néhány tanár részéről.

Viszont egy biztos, hogy a hivatalos Theta Healing alap tanfolyam 3 napos. Vianna Stibal 3 tanuló naposra tervezte, 2 alvási ciklussal, nem véletlenül. Minden tanár személyesen tőle tanul és szerződést ír alá a THInK Központtal. Mindenki hallja a tanári tanfolyam során, hogy az egyes tanfolyamokat hány naposnak kell tartani. Ez alól egy tanár sem kivétel, kivéve, aki úgy érzi, hogy ő az, és 2 naposnak hirdeti és aként is tartja.  Aki lelkiismeretesen minden anyagot lead, plusz saját megfigyelésekkel, történetekkel, tapasztalásokkal a Theta Healinggel kapcsolatban is gazdagítja a tanfolyamát, annak biztos, hogy szüksége lesz a 3 napra. Aki humánus a tanfolyami résztvevőivel, az nem facsarja ki őket 2 nap alatt, mert tényleg sok a tananyag. Az a tanár, aki 3 naposnak tartja, nem arra a hitrendszerre játszik a résztvevőknél, hogy „kevés az időm”, „szinte semmi sem fér bele az életembe”, „sietnem kell”. A plusz információk segítik a gyakorlatorientált megértést, így érdemes mindig tarkítani saját személyes példákkal a tanfolyamot, ahogy Vianna is teszi azt tanfolyamain. Ha valaki kizárólag a leadandó anyagra koncentrál és semmi pluszt nem tesz a Theta Healing alap tanfolyamhoz – saját történeteket, tapasztalásokat – azoknak is szükség van a 3 napos tanfolyamra, különben nem lehet bírni, nem lehet igazán elsajátítani a technikát nyugodtan, lóhalál sebesség nélkül, ami maximum idegességet szül, de semmiféle képen sem meditatív, mélytudatos állapotot. Az is előfordulhat, hogy 2 nap alatt elmaradnak fontos részek, ami szükséges lenne ahhoz, hogy valaki a Theta Healing technikát bátran alkalmazni tudja és képes legyen ásni már az alap tanfolyam során is. Bevallom őszintén, hogy elképzelésünk sincs arról, hogy, aki 2 nap alatt tartja, az a tanár, mit hagy ki, vagy mit tanít. Ha valaki három naposnak hirdeti, de az első nap csak 1-2 órás, és még semmit sem tanul a Theta Healing technikával kapcsolatban, akkor az a résztvevő sem a hivatalos tanfolyamon ül.

Aki azt szeretné, hogy a nála tanulók mély ismerettel és tudással térjenek haza a tanfolyam után, az biztos, hogy tartja magát a három naphoz. Ha most valaki azt mondja, hogy inkább elmegy két napra, mert a három nap túl sok, vagy nincs annyi szabija, vagy elég neki két nap, mert ő  már sok mindent tud, az lehet, hogy sok mindenből kimarad, de akkor nyilván annak úgy kell lennie.
Egy biztos, Vianna Stibal a módszer kitalálója és ő három tanuló naposnak szánta a tanfolyamot. Mindenki dönthet belátása szerint, hogy hova megy és kitől tanul, a szabad akarat itt is működik.

Sok sikert kívánunk a döntéshez és kívánjuk, hogy a Theta Healing módszere úgy jusson el hozzád, ahogy azt Vianna Stibal megalkotta.

Theta Healing blog. Theta Healing tanfolyamok Budapesten, vagy bárhol az országban, Theta Healing konzultáció.

Kapcsolódó cikkek